Skip to main content

Word vrijwilliger!

Weet je veel over het oude Bergh of het gewoon leuk vindt om met mensen te werken? Dan is het misschien wel iets voor jou om vrijwilliger te worden.

Gidsen

Als gids begeleid je een groep mensen en wandel je samen met hen langs interessante gebouwen en plekken in de historische stad. 
Je informeert de gasten op een toegankelijke en onderhoudende manier teneinde hen de waarde van het erfgoed in ‘s-Heerenberg te laten ontdekken, begrijpen en beleven. Als gids lever je een dienst waarbij de interactie met onze gasten een essentiële rol speelt. Het is belangrijk voor ons, dat onze gasten een leuke ervaring hebben. Natuurlijk wordt je ingewerkt door een collega stadsgids en krijg je een studiegids.
 Uiteindelijk maak je een selectie uit de informatie en bouw je daar je eigen verhaal omheen van maximaal vijf kwartier.


Gastvrouw of
gastheer

Als gastvrouw of gastheer hoef je niet alles van de geschiedenis van het oude Bergh te weten. De nadruk ligt op het vriendelijk ontvangen en begeleiden van de bezoekers.  Je geeft een korte uitleg over de inhoud van het museum, zodat de bezoeker verder zelf zijn weg kan vinden.
Je staat altijd met zijn tweeën in het museum. Je kunt zelf aangeven hoeveel dagdelen je wilt werken, maar onze voorkeur gaat uit naar minimaal 2 x per maand. We houden natuurlijk rekening met je wensen en/of beperkingen.

We hebben een heel gezellig en enthousiast team. Een paar maal per jaar komen alle vrijwilligers bij elkaar; de bevindingen daarvan worden meegenomen naar het bestuur voor eventuele aanpassingen.  En één maal per jaar gaan we met zijn allen op stap voor een gezellig uitje.