Skip to main content

Ontdek Montferland

Verken de rijke geschiedenis en betoverende schoonheid van Montferland. Van oude kastelen en historische steden tot adembenemende natuurlijke landschappen, Montferland biedt een onvergetelijke mix van culturele en natuurlijke schatten die wachten om ontdekt te worden.

Achterhoek en de Liemers

Een bezoek aan het Stadsmuseum Bergh en
‘s-Heerenberg maakt natuurlijk onderdeel uit van uw bezoek aan Montferland; een prachtige streek die echte natuurminnaars zal aanspreken. De natuur viert hoogtij in het heuvelachtige met bossen bedekte landschap. 

Op veel plekken is de historie terug te vinden zoals bijv. in het Bergherbos. Hier liggen de resten van de ijzerkuilen. In Stadsmuseum Bergh wordt uitgelegd wat dit zijn. Langs de bosrand staan een aantal historische windmolens, waarvan er enkele nog in bedrijf zijn. Een aantal zijn te bezoeken: de oudste torenmolen van ons land uit de 15de eeuw in Zeddam, de zwarte molen in ’s-Heerenberg en Düffels Möll in Stokkum. Ook de motte Montferland te Zeddam en Hoog-Elten net over de grens bij Stokkum waar de geschiedenis van Adela en Balderik zich afspeelt zijn een bezoek meer dan waard.

Cultuur

In Montferland en omgeving komen cultuurminnaars ruim aan hun trekken. Dru Industriepark, Stadsmuseum Doetinchem, Museumboerderij De Gildekoat liggen op korte afstand. Evenals Kasteel Huis Bergh en Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Vergeet vooral niet de schitterende kerken, zoals o.a. het lieflijke kerkje in Stokkum, de St. Suitbertuskerk en de St. Pancratiuskerk te ’s-Heerenberg.
Net over de grens in Hoch Elten is veel historie bewaard gebleven. Bezoek de Drusus bron of de St. Vituskerk. Hier heeft u een pracht uitzicht over het Rijndal. Emmerich, gelegen aan de Rijn, heeft een schitterende wandelpromenade en enkele bijzondere musea.

Meer informatie over een dagje uit in Montferland of een meerdaags verblijf in onze boeiende streek vindt u bij het TIP.