Zomerprogramma 2020

Stadswandelingen met Mechteld ten Ham (i.p.v. themawandelingen)

Stadsmuseum Bergh zal van 26 augustus t/m 16 september op woensdagavonden de middeleeuwse stadswandelingen voortzetten, maar nu geheel in het teken van Mechteld ten Ham.

Mechteld ten Ham is de gids die u langs plekken in de stad voert die belangrijk voor haar waren. Wil je weten hoe Mechteld als ‘heks’ op de brandstapel is beland, wie zij was en hoe zij leefde? Tijdens deze wandelingen vertelt Mechteld zelf haar verhaal.

Helaas kunnen de aangekondigde themawandelingen met activiteiten rond Mechteld ten Ham op donderdag 27 augustus niet doorgaan, vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen. Op deze manier kunnen we geïnteresseerden een alternatief bieden.

Opgeven voor deze wandelingen is niet meer mogelijk.

Rondleidingen door de St. Pancratiuskerk in ‘s-Heerenberg

Op woensdagavond 23 en 30 september organiseert Stadsmuseum Bergh speciale rondleidingen door de kerk, die in het teken staan van kerkdecorateur F.W. Mengelberg.

Op 23 september opent Stadsmuseum Bergh de expositie over F.W. Mengelberg, de decorateur van de St. Pancratiuskerk. In de kerk is van zijn inrichting nog veel bewaard gebleven, zoals de houten beelden die eens de preekstoel sierden en nu verwerkt zijn in de aankleding van het koor, de kruiswegstaties, het hoofdaltaar en kerkmeubilair. In de doopkapel, ingericht als expositieruimte, is de prachtige doopvont te bewonderen.

Voor alle woensdagavonden geldt:
Vertrekpunt: Stadsmuseum Bergh, Marktstraat 3 te ’s-Heerenberg
Aanvangstijd: 19.30 uur
Duur: ca 1 uur.
Maximaal 10 deelnemers in verband met de Coronamaatregelen

Opgeven voor deze rondleiding is niet meer mogelijk.

Elke dag dat het museum is geopend is er om 15.00 uur een rondleiding o.l.v. een gids langs de expositie in museum en kerk (max. 6 personen).