De Slag om Bergh, de 80-jarige oorlog

Op 9 en 10 juni a.s., eerste en tweede pinksterdag, zal kasteel Bergh belegerd worden. U kunt daarbij zijn. Waan u in de 80-jarige orlog als met donderend geraas de burcht gewapenderhand wordt ingenomen.

In 1572 probeert graaf Willem IV zijn kasteel weer in te nemen, nadat het door de Spanjaarden jarenlang is bezet. gaat hem dat lukken? De Compagnie Grolle en MARS Compagnie te voet hebben hun kampement opgezet bij Huis Bergh. Bezoekers kunnen daar een kijkje nemen bij de oude ambachten, terwijl er wordt gekookt, gedobbeld, een glaasje dronken en gezongen. Er zijn regelmatig wapendemonstraties en het kasteel wordt belegerd. De hele dag zijn er ook leuke kinderactiviteiten. Tot slot is er een optocht met historische personen.

Ook het Stadsmuseum is te bezoeken. Daar wordt het verhaal van graaf Willem IV en Maria van Nassau en hun uitgebreide kinderschaar verteld. Op de maquette kun je zien hoe de stad er toen uitzag en wat de verwoestingen tijdens de 80-jarige oorlog voor het kasteel en de stad teweeg brachten.

Meer informatie vindt u hier »