Kerststalletjes en oude kerstkaarten

Evenement

Pastoor De Vreeze van Braamt heeft in zijn werkzame leven als missionaris in Afrika en als pastoor in Braamt heel wat kerstallen verzameld. Hij heeft er ook verschillende als geschenk gekregen. Bijzonder is dat de stalletjes van over de hele wereld komen. Van hele kleine tot wat grotere.

Deze mini-stalletjes, vele verre landen, zijn te zien tijdens de openstelling van het Stadsmuseum.

Van Albert van der Ark uit Groessen laten we een flinke greep uit zijn prachtige collectie oude kerst- en nieuwjaarskaarten zien. Hij heeft er in totaal wel 6000 stuks. De expositie geeft een mooi beeld van verschillende stijlen en trends die tussen 1900 en 1960 voor kerstkaarten zijn gebruikt. Ondertussen laten we fraaie projecties zien van ‘s-Heerenberg in de greep van koning winter.

Voor meer informatie kunt u deze pdf bekijken of downloaden: Kerst in het Stadsmuseum Bergh

(foto kerststalletjes: Ed te Pas)

Zie openingstijden