Omgeving

Omgeving

Fantastisch landschap met veel historie

Een bezoek aan het Stadsmuseum Bergh en ‘s-Heerenberg maakt natuurlijk onderdeel uit van een bezoek aan Montferland, een prachtige streek die echte natuurminnaars zal aanspreken. Het heuvelachtige landschap bedekt met bossen waar de natuur hoogtij viert en de historie op veel plekken te vinden is. Langs de bosrand staat een aantal historische windmolens, waarvan er enkele nog in bedrijf zijn en te bezoeken, zoals de oudste torenmolen van ons land uit de 15de eeuw in Zeddam. In het Bergherbos zijn bijvoorbeeld de ijzerkuilen te vinden waarvan in het museum wordt uitgelegd wat het precies zijn. Maar ook de motte Montferland en Hoog-Elten waar de geschiedenis van Adela en Balderik zich afspeelt zijn te bezoeken.

Cultuur

Cultuurminnaars komen ruim aan hun trekken in musea, kastelen en kerken in Montferland en omgeving en de Duitse grensstreek, met als magnifiek hoogtepunt kasteel Huis Bergh.

Meer informatie over een dagje uit in Montferland of een meerdaags verblijf in onze boeiende streek vindt u bij het TIP.