Richtlijnen i.v.m. corona

Richtlijnen in verband met corona

Reserveer uw museumbezoek vanaf 25 mei as.

Vanaf donderdag 4 juni a.s. is ons museum wekelijks van donderdag t/m zondag ‘s middags geopend.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons museum. Om onnodige reisbewegingen te voorkomen kan dit bezoek alleen plaatsvinden als u vooraf telefonisch reserveert:

06 – 19 98 14 57

U kunt om 13.00 of om 15.00 uur reserveren. Het bezoek duurt maximaal 1,5 uur. We hebben per keer plaats voor maximaal 6 bezoekers. Dat kunnen individuele personen, gezinnen of partners zijn.

Gezinnen mogen maximaal uit 4 personen bestaan, gezien de smalle looproutes in het museum.

Voor een bezoek is ons museum aangepast en moeten bezoekers zich aan richtlijnen houden, die door de overheid zijn aangegeven. Deze zijn bedoeld voor uw eigen veiligheid en die van onze medewerkers.

Voorafgaand aan uw bezoek gelden de volgende richtlijnen:

• U kunt alleen reserveren als u geen gezondheidsklachten heeft. Bij de volgende gezondheidsklachten, kun je ons museum niet bezoeken:
  • Verkoudsheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of lichte verhoging (tot 38 graden Celsius)
  • Bij deze klachten en koorts (boven 38 raden Celsius) en/of benauwdheid, dan kunnen ook uw huisgenoten ons museum niet bezoeken.
  • Bij reservering noteren wij ook uw adres en telefoonnummer, dit is nodig om u te kunnen waarschuwen als na afloop van uw bezoek een van de andere bezoekers besmet blijkt te zijn geweest. We moeten u dan kunnen waarschuwen (contactonderzoek)
  • Bij aankomst bij ons museum zal u nogmaals worden gevraagd of u de 24 uur voorafgaand aan uw bezoek geen klachten heeft gehad. Indien u tijdens die periode genoemde gezondheidsklachten heeft gehad of nog heeft, zien wij u graag terug als u weer geheel gezond bent.
  • Het is alleen mogelijk om je als individu, gezin/huisgenoten of partners naar het museum te begeven.
  • U reserveert voor maximaal 1 ½ uur.
  • U komt op tijd en maximaal een kwartier voor aanvang van het bezoek.
  • Het is de bedoeling dat u buiten wacht tot u door een medewerker wordt uitgenodigd om binnen te komen.
  • Wij verzoeken u om zoveel mogelijk met pin of mobiel te betalen.
  • Fotograferen of het maken van video-opnames is niet toegestaan.
  • Het openbaar vervoer dient vermeden te worden bij een museumbezoek.
  • Het museum heeft geen eigen parkeerplaats. In de binnenstad is parkeren mogelijk binnen de blauwe zone waarbij een parkeerschijf verplicht is. Ook is het mogelijk de parkeerplaats op de Bleek te gebruiken, op loopafstand van het museum. Hier is geen parkeerschijf noodzakelijk.
  • De toiletten kunnen niet gebruikt worden.

Groepsrondleidingen zijn vooralsnog niet toegestaan

In ons museum gelden eveneens regels:

• Bij de voordeur worden de gedragsregels in het museum nogmaals aangegeven in het Nederlands en Duits,
  • We houden tussen bezoekers en medewerkers altijd de 1,5 meter afstand aan. Deze afstand is op het vloeroppervlak aangegeven.
  • Er is een verplichte looproute, die begint bij de balie.
  • De richtlijnen voor hygiëne dienen te worden opgevolgd.
  • De objecten in het museum mogen niet worden aangeraakt.
  • De aanwijzingen van de medewerkers dienen strikt te worden opgevolgd.
  • Bij het niet naleven van de richtlijnen wordt u verzocht het museum te verlaten.

Zie ook Openingstijden en Toegangsprijzen