Tentoonstelling Adela en Balderik was succesvol

De tenstoonstelling “In de voetsporen van Adela en Balderik” die vanaf zondag 14 juli 2019 in het Stadsmuseum was te zien is inmiddels gesloten.  Heel wat bezoekers hebben kennis gemaakt met de tijd rond het jaar 1000 toen het graaf van Hamaland in onze streken de dienst uitmaakte. De intriges rond het echtpaar Adela en Balderik en hun strijd tegen het stift Elten spreken tot de verbeelding. Veel over die vrij onbekende maar buitengewoon boeiende periode in onze regionale geschiedenis is te vinden in ons museum.

De tentoonstelling is afgesloten met een lezing die Hans Hegman  op uitnodiging van de Heemkundekring Bergh heeft gehouden op 10 maart j.l. in de trouwzaal van het Raethuys in ‘s-Heerenberg. In Old Ni-js, het contactblad van de Heemkundekring , nr. 104 december 2019 is een artikel verschenen onder de titel ‘Adela en Belderik, partners in crime?’ van de hand van Hans Hegman. Het nummer is te koop bij de Heemkundekring of in het Stadsmuseum.

De komende tentoonstelling ‘Echo van de middeleeuwen in de St. Pancratiuskerk’ die hopelijk in de nazomer 2020 kan worden geopend, zal in het teken staan van de vele 19de eeuwse kerken (o.a. de St. Pancratiuskerk in ‘s-Heerenberg) die door architect Alfred Tepe en door beeldend kunstenaar Friedrich Wilhelm Mengelberg in onze streken zijn gerealiseerd. Informatie daarover wordt in de komende tijd gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *